Política Lingüística
Societat 09/05/2013

El PSC demana al govern d'Aragó que no converteixi la llengua en un motiu de confrontació

Els socialistes han presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya en què insten el govern aragonès que rebutgi la llei de llengües

Ara
2 min

BarcelonaEl Partit dels Socialistes ha reaccionat ràpid davant l'aprovació de la llei de llengües de l'Aragó, i ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya en què insta el govern aragonès que la rebutgi.

"El Partit Popular en totes les comunitats que governa s'entesta un i altre cop a negar l'evidència, i mostra amb les seves accions que té una fixació d'atac sistemàtic contra la llengua catalana, amb totes les seves varietats, que només es pot explicar des del punt de vista ideològic, accions que ens retornen a d'altres moments de la història d'aquest país", argumenta el PSC.

Aquesta és la proposta de resolució:

1. Rebutja aquest atemptat polític a la unitat de la llengua catalana que un altre cop el govern del PP de l'Aragó ha perpetrat inventant-se de forma artificial una nova denominació per canviar amb criteris polítics i ideològics el nom de les llengües que la població parla, l'aragonès o llengua catalana parlada a l'Aragó.

2. Insta el govern de l'Aragó a rebutjar aquesta estrambòtica proposta i considerar el català com a patrimoni aragonès i comú als altres territoris del domini lingüístic català: Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Franja de Ponent, Catalunya del Nord, Andorra, l'Alguer i el Carxe.

3. Insta el govern de l'Aragó que, en lloc de convertir la llengua en un element de polèmica i confrontació, treballi per dotar la ciutadania de les polítiques necessàries de formació i prestigi, sense excepcions, de totes les llengües que es parlen al territori aragonès.

4. Insta el govern de l'Aragó a treballar conjuntament amb l'Institut d'Estudis Catalans com a autoritat filològica de la llengua catalana per elaborar les regulacions i normatives necessàries per impulsar l'aragonès i/o llengua catalana a l'Aragó.

stats