POLÍTICA
Societat 17/01/2011

El PSC de l'Hospitalet reafirma l'actual alcaldessa com a candidata

Proposa Núria Marín per a les properes municipals i descarta fer primàries sense avals, tal com demanava José Conde, que reclamava seguir l'exemple de Barcelona, on competiran Tura i Hereu

Acn
3 min

L'Hospitalet del LlobregatL'executiva del PSC a l'Hospitalet del Llobregat ha proposat aquest dilluns Núria Marín com a candidata a revalidar el seu mandat com a batllessa, tal i com va avançar divendres el secretari d'organització del partit al municipi, Manuel Brinquis. Ho ha fet a proposta del seu predecessor en el càrrec, exministre, diputat i president de la federació municipal del PSC, Celestino Corbacho. L'executiva ha fet aquest pas després de què el tinent d'alcalde José Conde confirmés, divendres, la seva intenció de forçar unes primàries a la ciutat i reclamés celebrar-les sense necessitat de recollir els avals del 40% de la militància. L'executiva, tot descartant la possibilitat, li ha recordat que té temps de recollir-los fins el 30 de gener.

“El partit ha de tenir les mateixes normes per a uns com pels altres i si es flexibilitza en un lloc també ho ha de fer en un altre”, va declarar Conde divendres, en la compareixença en la qual va confirmar que miraria de forçar unes primàries per esdevenir el candidat del PSC en substitució de Marín. Dos de cada tres ciutadans de l'Hospitalet, un 65,5%, no saben respondre quan se'ls pregunta qui és l'alcalde de la ciutat, segons el baròmetre que ha presentat aquest dilluns el mateix ajuntament. Amb tot, el grau de coneixement de Núria Marín ha crescut des que es convertís en alcaldessa l'abril de 2008: el 2009 la coneixien un 26,1% dels ciutadans. Ara, la seva popularitat se siuta a nivells similars del seu predecessor, Celestino Corbacho, quan exercia el càrrec. Només un 0,5% saben qui és José Conde.

Dos de cada tres ciutadans de l'Hospitalet (un 65,6%) no saben respondre quan se'ls pregunta qui és l'alcalde de la ciutat, segons el baròmetre que ha presentat aquest matí l'Ajuntament. El grau de coneixement Núria Marín (PSC), que va accedir a la batllia l'abril del 2008, ha crescut, però, fins a situar-se en nivells similars que el que gaudia el seu predecessor, Celestino Corbacho: el 2009 la coneixien un 26,1% dels ciutadans. Aquest grau de notorietat, a més, és molt superior al que té José Conde, que divendres va anunciar la seva intenció de forçar unes primàries al PSC. Només un 0,5% de ciutadans citen el nom d'aquest tinent d'alcalde quan se'ls demana pels dels regidors.

Conde es referia d'aquesta forma a la situació del partit a Barcelona, on Montserrat Tura disputarà la candidatura a l'actual batlle, Jordi Hereu, sense necessitat de que cap dels dos presenti els avals del 40% de la militància a la ciutat.

Els estatuts, però, estableixen que, si un militant no proposat per l'executiva vol esdevenir cap de llista, haurà de reunir el 40% dels avals, ha recordat el partit a l'Hospitalet en una resolució que l'executiva ha aprovat aquest vespre. I aquests es podran reunir fins el 30 de gener, afegeix la resolució.

L'executiva ha negat així la possibilitat plantejada per Conde de celebrar primàries directament, com a la veïna Barcelona. “Només en el cas de haver recollir aquest 40% d'avals, aquest candidat/candidata podrà demanar la celebració d'unes eleccions primàries per escollir el cap de llista del PSC de L'Hospitalet a les properes eleccions municipals”, conclou l'executiva el debat.

La direcció del partit ha fet, a més, l'altre pas necessari per a obligar Conde a presentar els avals: designar Marín, alcaldessa des de l'abril del 2008, com a candidata de l'executiva local. Per a fer-ho, la direcció del partit, que confia que Conde no reuneixi els avals necessaris per forçar primàries, ha recorregut al militant amb més pes en aquesta ciutat on el PSC té una àmplia majoria absoluta: l'exalcalde Corbacho, predecessor de Marín, ha estat qui l'ha designada per a mirar de revalidar la majoria que va obtenir el seu partit a les urnes el 2007, quan encara el comandava Corbacho.

L'executiva subratlla que els ciutadans posen un 6,7 a l'alcaldessa

L'executiva ha recordat, a més, que del baròmetre divulgat tot just aquest matí per l'Ajuntament es desprèn que els ciutadans aproven la gestió de l'alcaldessa, a qui atorguen un 6,7 de nota mitjana. La ciutadania valora la gestió del govern amb un 6,7, ha recordat, també, l'executiva.

“La nostra alcaldessa ha demostrat amb escreix el seu compromís personal amb la ciutat, la seva experiència, credibilitat, capacitat de gestió, determinació, autoritat, proximitat a la gent, constància i diàleg, però sobre tot la seva sensibilitat en la resolució dels problemes que afecten a la ciutadania”, afegeix la resolució de la direcció socialista. “Les polítiques adreçades a les persones han estat i estem segurs que seguiran sent la base de la seva actuació al capdavant del govern municipal”, afegeix.

stats