El PSC acusa Colau de "negligent" per tolerar el 'top manta' a les estacions de metro

Collboni lamenta que no es demanin informes sobre els riscos per a la seguretat dels viatgers

El líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, s'ha reunit aquest dijous amb la síndica de greuges per presentar una queixa formal sobre la presència del 'top manta' a les estacions de metro i ferrocarrils i abordar els riscos que suposa per a la seguretat dels viatgers. Collboni ha assegurat que el govern d'Ada Colau està actuant de manera "negligent" negant-se a sol·licitar dos informes a Bombers i Protecció Civil sobre els possibles riscos que els venedors ambulants suposarien en situacions d'emergència o en la interferència que poden tenir en l'accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda a les instal·lacions. "L'Ajuntament no vol demanar-los perquè arribarien a la conclusió que no es pot tolerar de cap manera la presència del 'top manta' en espais tancats, com ara les estacions de metro o de ferrocarrils", ha asseverat el socialista. 

A la queixa formal, el PSC ha assenyalat que els "episodis de venda ambulant" a la plaça de Catalunya són permanents i poden obstruir les vies de sortida i emergència, així com dificultar les evacuacions d'emergència o resultar un impediment a les persones amb mobilitat reduïda o algun tipus de discapacitat. "La presència del 'top manta' és un perill per als viatgers; per tant, s’ha d’eradicar completament", ha sentenciat Collboni, que ha etzibat que, "miraculosament", dies abans que comencés el Mobile World Congress es va produir una actuació policial que "va lliurar la ciutat" de la presència del 'top manta' a les estacions de metro. "Això significa que, quan hi ha una voluntat clara i decidida per part del govern d'evitar els riscos, es pot fer", ha afegit.

La petició a la síndica pretén que aquest òrgan sigui un intermediari entre oposició i govern per sol·licitar els informes que acreditin si la venda ambulant suposa un risc o no per als usuaris del transport públic. "Al prec que vam fer al febrer demanant al regidor Colom que demanés els informes se'ns va negar amb l’argument que no calia", ha lamentat Collboni. El PSC ha manifestat, però, la seva confiança que la resposta de l'Ajuntament a la síndica sigui "objectivament positiva" i hi primi la seguretat dels viatgers en lloc d'una "tolerància mal entesa" del fenomen 'top manta'. 

Més continguts de