Societat 02/05/2012

El PSC proposa recuperar la sisena hora a les escoles barcelonines

El president del grup municipal socialista, Jordi Martí, també demana situar els ensenyaments artístics en els nivells de la resta de Catalunya

Efe
1 min

BarcelonaEl president del grup municipal socialista, Jordi Martí, veu "factible" recuperar la sisena hora a les escoles públiques barcelonines i situar els ensenyaments artístics en els nivells de la resta de Catalunya, per la qual cosa reclama "un compromís superior de l'Ajuntament". Aquestes dues accions formen part de les mesures per combatre el fracàs escolar, potenciar la FP i el Projecte Educatiu de Ciutat, que recull una proposta que el grup municipal socialista portarà al plenari de maig.

Amb aquesta proposició, el PSC pretén impulsar un gran pacte polític i social per a l'educació a Barcelona amb el món educatiu, els agents culturals, socials i productius per garantir un model educatiu a Barcelona de qualitat i d'equitat.

Jordi Martí ha presentat la proposició acompanyat per l'exconseller d'Educació Joan Manuel del Pozo en una roda de premsa a l'Institut Verdaguer, en la qual ha afirmat que existeix un "clamor" perquè el govern municipal posi els temes de l'educació per davant per combatre la crisi econòmica. "Tenim les finances prou sanejades per imprimir caràcter a l'actuació municipal i fer que el descens [de la qualitat i l'equitat en l'educació] sigui menor que si actuem com a corretja de transmissió del govern de la Generalitat", ha considerat el dirigent socialista.

Martí defensa una major aportació de l'Ajuntament de Barcelona a les escoles de música i a les llars d'infants per pal·liar l'afectació de les retallades de la Generalitat al seu finançament. Ha assegurat que els socialistes quantificaran el cost de les mesures que presenten en les propostes per "fer visible que són possibles i que no fem castells en l'aire".

stats