Societat 31/03/2012

El PSC rebutjarà Eurovegas si el projecte no fa un canvi de 180 graus

El portaveu del partit, Jaume Collboni, avança que no permetran un projecte empresarial que demani "una zona franca on no arribin lleis socials ni mediambientals"

Efe
2 min

BarcelonaEl portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dissabte que el seu partit rebutjarà que Catalunya aculli el macrocomplex d'oci i joc batejat com a Eurovegas, a menys que el projecte faci un canvi de 180 graus respecte a la proposta que es coneix fins ara.

"El que nosaltres no podem permetre és que un projecte empresarial demani per als seus negocis una zona franca on no arribin les lleis socials ni mediambientals. Si aquestes modificacions (legals) són substancials, ens tindran al davant", ha advertit Collboni. "Molt hauria de canviar el projecte original que hem conegut com a Eurovegas perquè les administracions en les quals governa el PSC el puguin veure amb bons ulls", ha subratllat Collboni.

Línies vermelles

Així, el respecte a les lleis laborals i socials és la "línia vermella" que el PSC no acceptarà que traspassi Eurovegas, l'emplaçament de la qual a Barcelona defensa avui a Las Vegas una delegació de la Generalitat encapçalada pel conseller Lluís Recoder, encara que els socialistes també admeten "línies verdes" sobre el projecte, sobretot pel seu impacte econòmic per al territori i la creació de llocs de treball.

"Tot grup polític o govern responsable, sempre que ve una proposta d'inversió, ha d'estudiar-la, perquè té impacte en la creació de riquesa i de llocs de treball. Però no ho acceptarem al preu que sembla que estan posant per construir el projecte", ha esgrimit el socialista en referència a les modificacions legals que els promotors del complex exigeixen obertament.

El model Eurovegas que es coneix fins ara no convenç per tant el PSC, que el veu a les antípodes del desenvolupament urbanístic i econòmic que defensen els socialistes, i del qual posen com a exemple la creació del districte tecnològic del 22@ a Barcelona.

stats