POLÍTICA
Societat 05/01/2011

El PSOE suspèn cautelarment de militància un exministre d'Interior

Es tracta d'Antoni Asunción, que va ostentar la cartera durant els anys de govern de Felipe González. L'han suspès per qüestionar el procés de primàries al País Valencià

Efe
1 min

MadridLa direcció federal del PSOE ha suspès cautelarment de militància l'exministre de l'Interior Antoni Asunción per qüestionar el procés de primàries que va impedir Jorge Alarte disputar la candidatura socialista al País Valencià.

Segons informa la cadena SER, la decisió de procedir a la suspensió cautelar de militància s'ha pres a instàncies de la direcció provincial del partit a València, des d'on asseguren desconèixer la notícia.

Pel que sembla, la suspensió cautelar de militància obeeix a les reiterades declaracions d'Asunción qüestionant el procés previ a les primàries i referint-se a la "tupinada", "joc brut" i a suposades coaccions a militants, després que la Comissió de Garanties Electorals del PSPV anul·lés diversos avals presentats per l'exministre per competir amb Jorge Alarte.

Segons les normes del partit, el PSOE ha de nomenar un instructor per analitzar el cas, mentre que Asunción té deu dies per presentar les al·legacions que consideri oportunes.

Després, la Comissió Executiva Federal serà la que determini si la suspensió es converteix en definitiva.

Asunción, que va ser ministre de l'Interior amb Felipe González, va anunciar l'estiu passat la seva intenció de tornar a la primera línia política i per això es va proposar mesurar-se amb Jorge Alarte en unes primàries per veure qui encapçalaria la candidatura socialista al País Valencià en els comicis del proper mes de maig.

No obstant això, Asunción no va aconseguir reunir els avals necessaris, després que la Comissió de Garanties Electorals del PSPV-PSOE anul·lés 275 suports dels 3.246 que havia presentat.

stats