SOCIETAT

La Plataforma pel Dret a la Salut denuncia que metges de la sanitat pública han desviat cinc pacients a la privada

La Plataforma pel Dret a la Salut i l'entitat SICOM critiquen que les retallades en sanitat provoquen llistes d'espera que portaran a la "privatització de serveis i a la pèrdua de drets fonamentals"

Cinc malalts que necessitaven cirurgia i estaven en llista d'espera van ser "convidats" pels seus metges a desviar-se a la sanitat privada per ser atesos amb més rapidesa, segons han denunciat la Plataforma pel Dret a la Salut (PDS) i SICOM (Solidaritat i Comunicació).

En representació de la plataforma, Josep Martí, i de SICOM, Josep Cabayol, han assegurat que les retallades del sistema sanitari públic han suposat l'existència de llistes d'espera de tota mena que, per ells, són el camí cap a la "privatització de serveis, a la pèrdua de drets fonamentals i a fer negoci amb la salut i la vida".

Representants de les dues organitzacions han projectat en roda de premsa uns vídeos per denunciar aquesta situació, a través d'aquests cinc casos. Una de les afectades, Isabel Navarro, relata en el vídeo: "Després de patir mal al maluc, vaig ser informada que havia de ser operada, però que la llista d'espera de l'hospital del Vendrell era, en aquell moment, de més d'un any".

En el vídeo també narra el cas la filla d'Isabel, que recorda que al mateix hospital els van informar que els atendrien de forma privada i, en no suportar la seva mare el dolor, van reunir els diners per a l'operació. En menys d'un mes va ser operada per "el mateix metge, la van atendre les mateixes infermeres i la van operar als quiròfans del mateix hospital on s'atén per la sanitat pública, pagant 9.330,70 euros, per una operació que se suposa que entra per la Seguretat Social".

Des de
la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla confirmen que la pacient va sol·licitar la possibilitat de ser intervinguda com a particular, acceptant en tot moment el pressupost que se li va facilitar.

Més continguts de