SOCIETAT
Societat 03/07/2012

La Paeria presentarà una querella contra el propietari de l'edifici esfondrat a Lleida

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, confia que els desallotjats d'edificis contigus puguin tornar a casa entre dimecres i dijous

Acn
1 min
Dos ferits lleus en esfondrar-se un edifici al nucli antic de Lleida

LleidaL'Ajuntament de Lleida presentarà aquest dimecres una querella contra el propietari de l'edifici que s'ha esfondrat aquest dimarts al número 16 del carrer Tallada de la ciutat, al centre històric. Així ho ha anunciat l'alcalde, Àngel Ros, que també ha dit que faran extensible la querella per ''possible delicte de negligència i imprudència'' a l'empresa que va enderrocar l'edifici situat al costat el passat mes de desembre. Segons Ros, el cap de setmana passat es van detectar unes esquerdes a l'edifici que s'ha esfondrat i ningú ho va comunicar a la Paeria. Així mateix, l'alcalde confia que entre dimecres i dijous puguin tornar a casa els 18 veïns desallotjats d'edificis contigus. Segons Ros, els treballs de desenrunament i enderroc s'allargaran ben bé tota la nit.

Pel que fa a la querella, Ros ha dit que la presentaran dimecres al matí, contra el propietari de l'edifici esfondrat i també contra els responsables de l'enderroc de l'edifici del carrer Tallada número 14. Un enderroc que va tenir lloc el passat desembre de 2011 i pel qual l'Ajuntament va demanar un certificat on s'assenyalés que la paret adjacent a l'edifici esfondrat estava en condicions. Aquest certificat es va presentar al març, però el passat cap de setmana es van detectar unes esquerdes importants a l'immoble i el propietari només va avisar el tècnic de l'empresa d'enderrocs. Cap dels dos va avisar els serveis tècnics de la Paeria, segons l'alcalde, ja que si no, llavors, s'hauria desallotjat preventivament l'edifici.

stats