Societat 14/04/2011

Pajín està disposada a "actuar" en contra de la retallada sanitària del Govern

Després de criticar les mesures de Boi Ruiz, anuncia que ha demanat informació al conseller per saber en què consisteixen

Miquel Codolar
1 min

MadridLa ministra de Sanitat Política Social i Igualtat, Leire Pajín, ha repetit les crítiques que va fer a Catalunya en contra de les retallades sanitàries abans d'explicar que ha demanat personalment a Boi Ruiz que li faci arribar informació detallada perquè no les coneix. Pajín ha amenaçat al Govern perquè quan tingui l'informe a les seves mans, "opinarem i actuarem" en conseqüència. Ha indicat que cal veure "què hi pot fer el ministeri de Sanitat" i ha explicat que vol la informació per poder garantir la "lleialtat institucional i el treball amb rigor".

Durant la presentació del Baròmetre Sanitari de l'any passat s'ha reafirmat en les seves declaracions en contra de les retallades sanitàries del Govern perquè "entre garantir el servei públic o suprimir l'impost, jo ho tindria clar". La titular estatal de salut ha afegit que la seva obligació és treballar amb rigor per l'equitat i l'estalvia per mantenir les prestacions i no donar passos enrere especialment en sanitat i educació. Ha fet aquestes declaracions el dia després que personal sanitari tallés els accessos a Barcelona en protesta per les retallades sanitàries que el conseller considera que "han traspassat els límits".

stats