TRIBUNALS
Societat 24/01/2011

El jutge del cas Palau cessa com instructor per traslladar-se a l'Audiència de Barcelona

El titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, Juli Solaz, que investiga el saqueig del Palau de la Música, cessa avui en el seu càrrec en haver estat nomenat magistrat de l'Audiència de Barcelona, plaça a la qual ha d'incorporar-se al llarg d'aquesta setmana.

Marta Català
2 min

BARCELONAAvui ha cessat en el seu càrrec el titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, Juli Solaz, que investiga el saqueig del Palau de la Música després de ser nomenat magistrat de l'Audiència de Barcelona, plaça a la qual ha d'incorporar-se al llarg d'aquesta setmana.

Amb la publicació del seu nomenament com a magistrat del tribunal provincial dissabte passat dia 22 en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), Solaz ha d'abandonar avui el jutjat d'instrucció i preparar el seu trasllat a la secció 22 de l'Audiència de Barcelona, on va sol·licitar plaça fa uns mesos.

Solaz deixa el seu jutjat i la instrucció del saqueig del Palau de la Música, la causa judicial de més rellevància dels últims anys a Catalunya, dos dies després d'obrir una peça separada per investigar els pagaments a CDC a través del Palau de la Música, encara que posposant les imputacions que li va demanar la Fiscalia, entre elles la de l'extresorer de la formació nacionalista Daniel Osàcar.

La marxa de Juli Solaz, qüestionat per alguns dels seus col·legues per la seva lentitud en la instrucció del Palau de la Música, pot dilatar encara més la investigació de l'espoliació, oberta fa gairebé any i mig, i especialment la peça que ha de descobrir si CDC va cobrar comissions de Ferrovial a través de Fèlix Millet a canvi de l'adjudicació d'obra pública.

Solaz disposa de vuit dies des del seu nomenament al BOE per traslladar-se a l'Audiència de Barcelona i des de demà mateix serà substituït al jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona per la titular del jutjat número 14, María Cristina Ferrando, que és la seva substituta natural.

Ferrando simultaniejarà la direcció del seu jutjat amb el del jutjat d'instrucció número 30 durant uns dies, fins que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) designi el jutge que ocuparà temporalment en comissió de serveis la plaça de Solaz.

Segons han informat a Efe fonts judicials, tres jutges d'instrucció de Barcelona han demanat fer-se càrrec del jutjat número 30, que simultaniejarien amb el seu, i serà el CGPJ qui n'esculli un tenint en compte les seves capacitats i el volum de treball que arrosseguen en els seus propis jutjats.

Aquest jutge en comissió de serveis s'encarregarà del jutjat d'instrucció número 30 fins que surti a concurs la plaça de titular, un procés que podria demorar-se durant mesos.

stats