Societat 01/08/2012

Una jutge de Palma ordena la cerca i captura de l'empresari Ruiz-Mateos per no comparèixer al jutjat per un cas d'estafa en què està imputat

Segons la interlocutòria, la magistrada també reclama que l'empresari es posi a disposició judicial el proper 23 d'agost a les dotze del migdia

Efe
1 min
El patriarca de Nueva Rumasa, José María Ruiz Mateos. EFE

PalmaUna jutge de Palma ha ordenat la cerca i captura de l'empresari andalús José María Ruiz-Mateos per no comparèixer divendres passat al jutjat per declarar com a imputat en una suposada estafa en la venda d'un hotel. Ruiz-Mateos va al·legar una fractura en un peu. El forense, però, ha certificat que la "patologia soferta pel pacient és de caràcter lleu" i que "no existeix cap element, des del punt de vista medicolegal, que determini la impossibilitat de Ruiz-Mateos" de comparèixer davant la jutge.

Segons la interlocutòria a què ha tingut accés Efe, la jutge reclama, a més, que l'empresari es posi a disposició judicial el proper 23 d'agost a les dotze del migdia.

La magistrada ha traslladat l'ordre de cerca i captura de Ruiz-Mateos a la direcció general de la Seguretat de l'Estat, a la Guàrdia Civil i a la policia espanyola.

Ruiz-Mateos estava citat a declarar divendres passat, per segona vegada, al jutjat d'instrucció número 3 de Palma per una querella per estafa en la venda d'un hotel de Mallorca. La primera cita estava prevista per al 20 de juny, però Ruiz-Mateos no es va presentar al jutjat i la magistrada va advertir a l'empresari que si es repetia la situació dictaria una ordre de detenció.

La querella és per administració deslleial i aixecament de béns, dues acusacions que se sumen a la d'estafa plantejada originalment.

stats