Societat 26/10/2011

La rotonda del Papa no convenç

L'Ajuntament de Barcelona busca un altre emplaçament dedicat a Joan Pau II perquè el giratori que hi ha entre el Palau Blaugrana, el Miniestadi i les instal·lacions esportives universitàries, que era la proposta de la Ponència de Nomenclàtor, no acaba de fer el pes

Albert Balanzà
1 min
La rotonda que té el nom provisional de Joan Pau II, aquest dimecres amb el Mini-estadi al fons

BarcelonaÉs un espai de pas, de confluència entre l'avinguda de Joan XXIII, l'avinguda del Doctor Marañón i el carrer d'Arístides Maillol. És una simple rotonda, sense cases de ningú, però amb instal·lacions significatives com el Miniestadi o les oficines del Barça que hi ha entre el Palau Blaugrana i la pista de gel. Aquest és l'espai que la Ponència de Nomenclàtor de l'Ajuntament de Barcelona va triar un cop la comissió de Cultura del 16 de març de 2010 va aprovar una proposta del PP per dedicar una avinguda o plaça a la memòria del Papa Joan Pau II. CiU i ERC van votar-hi a favor i PSC i ICV-EUiA, aleshores al Govern, es van abstenir.

No obstant això, en l'última comissió de Cultura del passat 18 d'octubre, el cinquè tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Jaume Ciurana, va defensar a preguntes del PP que el Papa, que va morir el 2005 i que per tant ja hauria superat el temps d'espera de cinc anys que marca la llei municipal, mereixia "un espai més digne" i que l'Ajuntament instaria la Ponència Nomenclàtor a redefinir la seva proposta.

stats