RELIGIÓ
Societat 14/01/2011

El Papa Joan Pau II serà beatificat l'1 de maig

El Papa Benet XVI ha promulgat un decret que reconeix un miracle a Joan Pau II. El procés ha estat excepcionalment ràpid

Thais Gutiérrez
1 min
El Papa Joan Pau II serà beatificat l'1 de maig

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Karol Woytila serà beatificat per l'actual Papa Benet XVI el proper 1 de maig, sis anys després de la seva mort. El pontífex ha promulgat avui un decret pel qual reconeix un miracle gràcies a la intervenció de Joan Pau II, que obre les portes a la beatificació del Papa polonès. El miracle que se li reconeix és la curació de la monja francesa, Marie Simon Pierre, que tenia Parkinson des de 2001 -la mateixa malaltia que Joan Pau II- i que, de manera inexplicable per a la ciència es va curar després de la mort del Papa polonès. Tot i que s'ha acabat escollint aquest miracle, se li atribueixen altres 251 miracles.

Aquest procés, que ha estat molt més ràpid del normal, va començar al maig de 2005, poques setmanes després que Ratzinger fos proclamat Papa quan, en un acte a la Catedral de Sant Giovanni, a Roma, va anunciar que s'obria de manera immediata la causa canònica per Joan Pau II. En termes generals, el dret canònic preveu que s'esperin cinc anys des de la mort del pontífex per començar el procés per a la beatificació, cosa que no s'ha fet en aquest cas.

La celebració efectiva de la beatificació el proper mes de maig indica que el Vaticà, en aquests sis anys, ha treballat molt en l'anàlisi i l'examinació de milers de documents i testimonis per tal d'avaluar un pontificat que va durar quasi 27 anys.El portaveu del Vaticà, Federico Lombardi, ha explicat que la beatificació es celebrarà el primer de maig, que és el primer diumenge després de Pasqua. L'anunci ha estat acollit amb molta alegria entre els catòlics d'arreu del món.

stats