Societat 10/08/2011

La visita del Papa a Madrid costarà 50,5 milions d'euros, que pagaran pelegrins i empreses

Els organitzadors diuen que els contribuents no aporten res a la visita i els beneficis per a l'economia espanyola seran de més de 100 milions d'euros, cosa que, segons expliquen, reduirà el dèficit. S'han mostrat d'acord amb els indignats que no hi ha d'haver diners públics a la visita papal, i han agraït el respecte que consideren que el moviment ha expressat cap a la Jornada Munidal de la Joventut. També han demanat que els que estan en contra de la visita acullin pelegrins

Miquel Codolar
2 min

MadridLa visita del Papa a Madrid costarà 50,5 milions d'euros. Els pelegrins en pagaran 31 milions, un centenar d'empreses col·laboradores afrontaran 16,5 milions d'euros i en donacions s'han recollit 2,5 milions d'euros més. Segons les dades que ha presentat avui l'organització de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) el més car és preparar els actes centrals, que costaran 12,5 milions d'euros; seguit de les infraestructures, amb 7,2 milions; la secretaria general i l'acollida, 5,5 milions; equipar les més de 400 mil motxilles, que costarà 4,7 milions, i les despeses de promoció arriben als 2,6 milions d'euros.

El director de l'organització, Yago de la Cierva, ha assegurat que el contribuent no aportarà res a la JMJ i ha destacat que calcula que els beneficis per a l'economia espanyola seran de més de 100 milions d'euros. Això, segons ha explicat, reduirà el dèficit de l'estat espanyol. També espera que la visita suposi un increment de turistes a Madrid de més del 20%, tal com ha assegurat que ha passat a Barcelona després de la visita del Papa a la Sagrada Família. Pel que fa a la cessió d'espais ha defensat que es tracta d'espais públics que pot fer servir tothom qui ho demani. No han donat la seva opinió sobre els descomptes dels transports públics de Madrid durant els dies que durarà la JMJ.

Pel que fa a les manifestacions de protesta organitzades els dies de la visita papal, els organitzadors no han volgut fer-ne cap comentari, més enllà d'indicar que la seguretat és una qüestió que no els pertoca a ells, sinó a l'administració. Pel que fa al moviment dels indignats, Yago de la Cierva s'ha mostrat d'acord amb la defensa del moviment 15-M, que, segons ha explicat, és que la visita no sigui finançada amb fons públics i que actuaran amb respecte a les concentracions de pelegrins. El director també s'ha mostrat convençut que durant els dies de la JMJ el consum d'alcohol i l'índex de criminalitat cauran. Ha demanat als que estan en contra de la visita papal que acullin pelegrins per viure "una experiència única".

stats