METEOROLOGIA
Societat 27/03/2011

Paraigua o no paraigua, aquest diumenge?

Migdia i tarda amb ruixats restringits al terç nord del país i amb moltes clarianes a la resta

Marc Candela
1 min

BarcelonaTot i que hem encetat el diumenge amb ruixats curts però intensos a força comarques, el d'avui no serà un dia de paraigua. Ben aviat les clarianes guanyaran protagonisme i a pràcticament tota la meitat sud de Catalunya ja no hi tornarà a ploure.

El temps insegur, en canvi, es mantindrà al terç nord del país. Al Pirineu i Prepirineu les tempestes de tarda seran intenses i generalitzades i també es podrà escapar algun xàfec curt al nord de la Catalunya central o a les comarques de Girona.

Tot plegat amb poc fred. Els núvols no han deixat baixar les temperatures durant la nit i aquest migdia la majoria de màximes rondaran entre els 15 i 19 graus. De fet, en alguns indrets de costa el termòmetre s'enfilarà més avui diumenge que ahir dissabte.

L'inici de setmana el passarem sense fer net del tot. Dilluns amb molt més sol que no pas núvols però encara algun ruixat de tarda al Berguedà, al Ripollès o a Osona. I dimarts poques comarques s'escaparan d'una estoneta de pluja.

A partir de mitjans de setmana, però, arriba l'anticicló i l'abril l'encetarem amb cel ras i amb la primera gran calorada d'aquesta primavera, amb màximes que de cara al cap de setmana fins i tot podran superar, en alguns indrets, els 25 graus.

stats