SOCIETAT
Societat 16/03/2012

El Parc Natural de Collserola habilita camins per a discapacitats

L'Obra Social 'la Caixa' i la Diputació de Barcelona presenten un projecte d'accessibilitat al parc que permet a les persones en cadira de rodes anar des de l'estació del Baixador de Vallvidrera dels Ferrocarrils de la Generalitat a la Font Nova. Un segon tram des del museu Verdaguer fins la Taula dels Bisbes està completament adaptat a la gent invident.

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl Parc Natural de la Serra de Collserola ja té un itinerari accessible per invidents i persones discapacitades. L'Obra Social 'la Caixa' i la Diputació de Barcelona han presentat avui un projecte d'accessibilitat al parc que permet a les persones en cadira de rodes anar des de l'estació del Baixador de Vallvidrera dels Ferrocarrils de la Generalitat a la Font Nova del parc. Un segon tram -de 0,9 km- des del museu Verdaguer fins la Taula dels Bisbes està completament adaptat a la gent invident.

La inversió de l'entitat financera és de 208.767 euros, en el marc d'uns convenis de col·laboració amb la Diputació, una aliança que va començar al 2005 i que acaba de ser renovada amb una nova inversió de 1,5 milions d'euros.

El paviment de l'itinerari s'ha fet amb un terra estabilitzat, s'han instal·lat baranes, sòcols d'acer i panells en braille. El diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació, Joan Puigdollers i el director genera de la Fundació 'la Caixa' han presentat el projecte aquest matí, acompanyats d'un grup de discapacitats que han realitzat el camí.

stats