Educació
Societat 16/06/2012

Pares i nens de l'escola dels Encants de Barcelona reclamen la construcció del centre amb una acció artística al solar on s'instal·larà

Denuncien la seva "indignació pel retard de l'Ajuntament" en l'adquisició del terreny

Ara
1 min
Acció reivindicativa de l'Escola dels Encants.

BarcelonaMembres de la comunitat educativa, principalment pares i nens, de l'escola dels Encants de Barcelona han participat aquest matí en una acció reivindicativa per reclamar la construcció del centre, que ha consistir en engalanar de forma artística la tanca del solar on s'hi ha d'instal·lar el centre.

Volien expressar així, diuen, "la perplexitat i la indignació pel retard en l'adquisició, per part de l'Ajuntament de Barcelona, del solar on s'ha de construir l'edifici definitiu del centre, a la cantonada entre els carrers Consell de Cent i Cartagena, al barri de Sagrada Família".

En un comunicat, els representants de la comunitat educativa del centre expliquen que "aquest terreny, a tocar de la Plaça de les Glòries i del mercat dels Encants Vells, ja va ser reservat i requalificat per a ús docent d'acord amb l'aprovació del plenari de la ciutat del febrer del 2011, i actualment és propietat de la Tresoreria de la Seguretat Social, que depèn del govern espanyol. L'anterior equip de govern municipal, del PSC, s'havia compromès a adquirir-lo abans que finalitzés el 2011. L'actual govern de la ciutat, de CiU, va allargar aquest termini fins al febrer del 2012 i fins a data d'avui aquesta operació no s'ha produït".

Els alumnes del centre porten tres anys en barracons i ara les famílies reclamen al govern municipal que impulsi la redacció del projecte de l'edifici. També reclamen al grup municipal del PP que faci gestions davant el govern central, del seu partit, per permetre l'adquisició del solar per part de l'Ajuntament de Barcelona.

stats