Ensenyament
Societat 16/05/2011

Una escola Reus no deixa anar d'excursió un nen autista

Uns pares denuncien que els responsables d'una escola no deixen anar d'excursió el seu fill autista. Han enviat una carta a l'escola recordant els drets de la infància

Efe
2 min

BarcelonaEls pares d'un nen amb autisme de l'escola Joan Rebull de Reus (Baix Camp) han denunciat que el seu fill no pot anar d'excursió amb els seus companys perquè els responsables del col·legi no l'hi deixen anar.

Els pares, recolzats pel Col·lectiu Papás de Álex, han enviat un burofax a la direcció de la citada escola de Reus argumentant la Llei 14/2010 dels drets i oportunitats en la infància i en l'adolescència per recolzar els drets del nen.

A més, recorden que un informe d'una doctora indica que l'autisme del nen no l'incapacita per participar en activitats de grup, com les excursions escolars.

De la seva banda, el Col·lectiu Papás de Álex ha exposat aquest cas a la Direcció General d'Educació Infantil i Primària del departament d'Ensenyament de la Generalitat, a la qual sol·licita l'obertura d'un expedient administratiu a l'escola "per depurar les responsabilitats pertinents".

Aquest col·lectiu recorda que la llei dels drets i oportunitats en la infància i en l'adolescència en els seus articles 3, 13, 42 i 50 recull els drets de tots els menors i els deures de les administracions públiques amb ells.

En concret, l'article 3 indica que "les administracions públiques han de desenvolupar les seves activitats de manera que els nens i els adolescents siguin considerats i reconeguts com a ciutadans de ple dret, sense perjudici de les limitacions que deriven de la minoria d'edat legal".

També recorda que a l'article 15.2 de la citada norma s'assenyala que els "poders públics han d'adoptar amb caràcter urgent les mesures necessàries per evitar que el contingut essencial dels drets dels nens i els adolescents quedi afectat per la falta de recursos adoptats a les seves necessitats".

El president d'aquesta entitat, Antonio Moreno, ha anunciat que estudia denunciar davant la Fiscalia de Catalunya al president de la Generalitat, Artur Mas, i a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per aquest cas i altres similars de nens amb discapacitat als quals les seves escoles no volen portar d'excursió i colònies argumentant que no tenen personal especialitzat.

stats