El Parlament recupera l'Agència de Salut Pública cinc anys després de suprimir-la

És la primera llei impulsada pel Govern que s'aprova aquesta legislatura

Cinc anys després d'haver-la suprimit, el Parlament ha aprovat, per llei, la creació de l'Agència de Salut Pública de Catalunya. L'acord s'ha pres per unanimitat. Amb aquesta iniciativa es recupera l'organisme sanitari que es va suprimir durant el mandat d'Artur Mas l'any 2014 i que s'encarrega de gestionar els serveis de salut pública del país. Quan comenci a funcionar, l'Agència també tindrà la funció d'executar les polítiques de salut de manera coordinada amb les conselleries i d'organitzar les actuacions dels centres sanitaris.

La llei, que restitueix la personalitat jurídica de l'antiga Agència de Salut Pública de Catalunya, és la primera impulsada pel Govern que s'aprova aquesta legislatura. Ho ha fet amb el suport de tots els grups de la cambra amb un total de 128 vots. 

La legislatura del Parlament va començar el gener del 2018, però fins al maig d'aquell any no es va formar el govern encapçalat per Quim Torra, i no ha sigut fins a aquesta setmana que els diputats han aprovat la primera llei impulsada pel Govern. Fins ara totes les iniciatives legislatives que s'havien aprovat havien sigut a petició d'altres grups.

No augmentarà el pressupost de Salut

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha celebrat l'aprovació d'una eina "imprescindible" que permetrà una "governança participada" entre els departaments i el món local sanitari català. I que arriba, ha destacat, "després d'aquests anys de retallades on el govern espanyol ens va obligar a disminuir el nombre d'entitats públiques al nostre país". 

El Govern, però, no preveu que el pressupost de Salut creixi amb la restitució de l'Agència de Salut Pública. Vergés ha dit que l'organisme conviurà amb la ja existent Secretaria de Salut Pública.

Més continguts de