El Parlament insta a legalitzar els espectacles amb toros per a turistes a l'Ebre

La proposta ha estat avalada amb els vots de CiU, ERC, PSC, PP i Ciutadans. La resolució del Parlament insta a buscar una fórmula que deixi més clara la regulació de l'activitat

La comissió d'Agricultura del Parlament ha aprovat aquest dimecres demanar al Govern que abans de finals d'any reguli els espectacles amb toros que fan alguns ramaders de l'Ebre per als turistes, espectacles coneguts com a 'tientas'. La proposta ha estat avalada amb els vots de CiU, ERC, PSC, PP i Ciutadans. L'espectacle no inclou la mort dels animals i cada cop té més demanda entre els turistes que visiten la Costa Daurada especialment entre els ciutadans russos.

La resolució del Parlament insta a buscar una fórmula que deixi més clara la regulació de l'activitat perquè els ramaders de l'Ebre que exhibeixen els seus braus als turistes no infringeixin la llei de protecció animal. Les exhibicions, una tradició al territori per provar el bestiar, van ser suspeses per ordre judicial el setembre passat perquè contravenien la llei que prohibeix les curses de braus a Catalunya, en vigor des del 2012.

Segons el PPC, almenys una ramaderia ha tancat com a conseqüència de les pèrdues econòmiques ocasionades per la prohibició. El PP va ser el primer a presentar la iniciativa i poc després s'hi van sumar el PSC i Ciutadans. Aquest dimecres CiU ha accedit a donar suport a la proposta perquè el Govern ho reguli.