El Parlament rebutja la xerrada sobre l'abstinència dels gais sense el PP

El PDeCat també ha donat suport al manifest, però s'han desmarcat a "títol personal" dos diputats del partit

Tots els grups del Parlament, excepte el PP i dos diputats del PDeCAT, han subscrit un manifest de suport al col·lectiu LGTBI davant la polèmica conferència organitzada per l'Arquebisbat de Barcelona de Philippe Ariño, que defensa que els homosexuals no han de tenir parella ni practicar sexe.

La delegació de Joventut de l'Arquebisbat ha convocat per diumenge, dia 12, una xerrada-debat a la parròquia de Santa Anna de Barcelona amb Philippe Ariño, un homosexual catòlic que pregona que els gais no han de tenir parella ni practicar sexe i que l'homosexualitat és un "món de mentides".

Davant aquesta polèmica conferència, els portaveus de Junts pel Sí (JxSÍ), C's, PSC, CSQEP i la CUP a la comissió d'Igualtat de les persones han promogut un manifest de suport al col·lectiu LGTBI. El text, que ha comptat amb el suport de JxSí com a grup parlamentari, ha generat un debat al PDeCAT. Finalment, el PDeCat també ha donat suport al manifest, encara que s'han desmarcat a "títol personal" dos diputats del partit, Jordi Cuminal i Germà Gordó, segons fonts de la formació.

En el text, que els portaveus d'aquesta comissió han exhibit davant la premsa però no han registrat al Parlament, es rebutja "qualsevol mena de discriminació" cap a un individu o col·lectiu per motius d'orientació sexual, de gènere, origen, situació social o religió.

En aquest context, insten als organitzadors de la xerrada a "evitar donar espai a plantejaments que atemptin contra el dret a la no discriminació per raó de naixement, raça, sexe, identitat de gènere, orientació sexual, religió, opinió o qualsevol altra circumstància personal o social".

A més, el manifest recorda que les administracions públiques han de garantir a les persones del col·lectiu LGTBI que pateixen o es troben en situació de risc de patir qualsevol mena de violència o discriminació a rebre de "manera immediata una protecció integral, real i efectiva"

Més continguts de