El Parlament dóna llum verda a la prohibició d'espectacles de circ amb animals

PPC i Ciutadans es queden sols i no veuen cap necessitat de prohibir aquests espectacles


El Parlament ha donat llum verda aquest dimecres a la tramitació de la modificació de llei que prohibeix espectacles de circ amb animals a Catalunya gràcies a CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP. La iniciativa ha passat el primer tràmit parlamentari després que s'hagin rebutjat les esmenes a la totalitat de Ciutadans i el PPC, que no veuen cap necessitat de prohibir aquests espectacles.

CIU ha recordat que el 40% dels països de la Unió Europea han adoptat resolucions en forma de llei que limiten la utilització d'animals en activitats vinculades al circ mentre que ERC ha alertat que la societat no pot mostrar-se indiferent "quan sabem que els animals pateixen".  Per la seva banda, el PSC ha apuntat que el seu partit no vol una "prohibició genèrica" sinó prohibir els espectacles amb animals salvatges i en perill d'extinció al circ. Tant Ciutadans com el PP han coincidit a assegurar que un "circ sense animals no és un circ" i han insistit que amb aquesta mesura s'està fent mal al sector.

Mascarell vol una modificació de la llei moderada
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat en declaracions a l'ACN que els canvis en la llei haurien de ser "moderats" i "no apretar gaire més" al circ, donat que no hi veu "pràctiques incorrectes" amb els animals de manera generalitzada. Mascarell, a més, reclama també "no assenyalar específicament al circ" i demana que si s'ha de modular alguna qüestió referent al tracte amb animals es faci "amb caràcter general".

La petició de prohibició neix de l’associació animalista Libera! i la Fundació Franz Weber (FFW) i ja ha rebut el  suport de 103 poblacions catalanes que han aprovat mocions en els seus plens municipals.

Després del debat a la totalitat d'avui al Parlament, el següent pas és que es debati en comissió aquesta abolició que suposarà una modificació de la llei catalana de protecció dels animals. La previsió és que la llei es pugui aprovar aquest estiu. Si s'aprova Catalunya es convertirà en el primer punt de l'Estat que prohibeix aquests espectacles.

Més continguts de