Societat 23/06/2011

El foc de la Patum eclipsarà a Berga la revetlla de Sant Joan

Milers de persones han participat a la Patum de Lluïment aquest Dijous de Corpus al migdia

Efe
1 min
La Patum de Lluïment, celebrada el Dijous de Corpus al migdia, a Berga. / ACN

BergaLa festa popular de la Patum de Berga eclipsarà aquesta nit a la capital del Berguedà la celebració de la revetlla de Sant Joan que, per primera vegada des de 1859, coincideix amb aquesta tradició nascuda al segle XIV i basada en el foc i la pirotècnia i que se celebra el Dijous de Corpus.

Els organitzadors de la Patum preveuen que la coincidència, que ve amb un cap de setmana llarg, incrementarà el nombre de visitants que acudiran a la població per presenciar aquest espectacle, declarat per la UNESCO Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

La revetlla no ha alterat els plans de la celebració, que ahir va arrencar amb la desfilada del pregoner i els quatre gegants per tota la ciutat anunciant l'inici de la festa. Aquest dijous al migdia, s'ha fet la Patum del Lluïment, que es fa de dia, i hi han assistit milers de persones.

Per a aquesta nit estan programats els actes més multitudinaris, com la representació de les lluites entre cristians i àrabs, la batalla entre l'arcàngel Gabriel i Llucifer o la dansa de l'Àliga, el personatge més simbòlic de la festa, que a la nit omplirà la plaça Sant Pere de Berga de foc i llum.

stats