Persecució i detenció de pel·lícula de quatre lladres al port de Barcelona

Han fugit d'un control policial, han envestit un agent que ha evitat el xoc, han trencat una tanca del port i han acabat fugint nedant fins que els han enxampat

Els Mossos d'Esquadra, la policia portuària i la Guàrdia Civil han detingut aquesta matinada al port de Barcelona quatre homes després de saltar-se un control policial a gran velocitat i envestir un dels agents que era prop del vehicle de la policia, i que ha pogut evitar l'atropellament.

Després d'aquest fet, els agents han començat a perseguir el vehicle que ha fugit en direcció a l'interior del port de Barcelona. Els Mossos han avisat la policia portuària i a la Guàrdia Civil perquè els ajudessin.

El vehicle, que era robat, ha envaït el sentit contrari de la circulació a tota velocitat pel moll adossat a la terminal del port nou fins que ha arribat a una tanca perimetral i n'ha arrencat uns 40 metres, a més de dos senyals de trànsit.

Aleshores, el vehicle, en el qual viatjaven quatre persones, tres de nacionalitat espanyola i un de rus –d'entre 20 i 29 anys–, ha fet la volta i s'ha encarat als vehicles policials que l'estaven seguint, dirigint-se frontalment contra aquests, la qual cosa ha comportat que s'haguessin d'apartar de la seva trajectòria per no impactar de cara.

Els agents han continuat el seguiment del vehicle pel moll de Sant Bertran i s'ha acabat posant en contra direcció a la zona de mercaderies fins a entrar al lateral de la ronda del Litoral.

En aquest punt, la policia portuària ha tancat el lateral amb els seus vehicles i li han tallat el pas per tal d'aturar-lo. Aquest fet ha suposat que el cotxe perseguit acabés xocant amb una tanca, i els ocupants han baixat per seguir fugint a peu.

Els homes, per tal d'evitar ser detinguts, s'han llançat a l'aigua i han començat a nedar cap a la zona de vaixells. Finalment, han estat detinguts després de ser localitzats amagats sota una embarcació i sota la passarel·les de fusta.

Se'ls imputen els delictes d'atemptat, resistència, desobediència als agents de l'autoritat, conducció temerària, originar un greu risc per a la circulació, danys i robatori i furt d'ús de vehicle.

A l'interior del vehicle hi havia diverses eines que els lladres utilitzen per dur a terme robatoris amb força. Els detinguts, que passaran a disposició judicial durant els propers dies, acumulen desenes d'antecedents per diferents robatoris.

Antecedents

Un dels detinguts, de nacionalitat russa i de 20 anys, va estar implicat l'any 2012 en un accident mortal en què van morir dos dels ocupants del vehicle, que també s'havia donat a la fugida d'un control policial.

En aquella ocasió, l'home, que era menor d'edat, va sortir il·lès de l'accident, i en el moment en què els agents estaven atenent els seus companys i assegurant la zona, va sostreure un dels vehicles policials i va fugir.