El Perú demana l'extradició d'activistes de Greenpeace per danyar les línies de Nazca

L'ONG va formar dilluns passat amb lletres de color groc un missatge sobre el canvi climàtic al costat de la figura del 'Colibrí', un dels dibuixos més representatius la zona declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat per la Unesco el 1994

Les autoritats del Perú sol·licitaran l'extradició d'un grup d'activistes de l'organització Greenpeace que han estat acusats de danyar les línies de Nazca, segons ha anunciat aquest dimarts el viceministre de Cultura del país andí, Luis Jaime Castillo. El viceministre va dir, en declaracions citades pel portal del diari 'Perú21', que davant la informació que els activistes ja van abandonar el país se sol·licitarà a les autoritats pertinents que es demani la seva extradició "perquè assumeixin la seva responsabilitat penal i civil".

Els integrants de Greenpeace van formar dilluns passat amb lletres de color groc un missatge sobre el canvi climàtic al costat de la figura del 'Colibrí', un dels dibuixos més representatius de les línies de Nazca, que per la seva grandària sol es poden apreciar des de l'aire.

"El nostre patrimoni ha estat tacat amb aquest acte. Ara tots voldran anar a les línies de Nazca, però per veure la zona que va quedar afectada per les accions de Greenpeace", ha declarat Castillo. Els membres de Greenpeace implicats en el cas van deixar Perú el passat cap de setmana després que un tribunal rebutgés una petició de la fiscalia perquè s'impedís la seva sortida perquè l'expedient no indicava el domicili on havien de ser notificats.

La ministra de Cultura, Diana Álvarez Calderón, es va reunir dilluns amb el director de Greenpeace, Kumi Naidoo, i aquest li va presentar les seves disculpes pels danys causats a la zona declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat per la Unesco el 1994, però no va voler identificar els autors. L'argentí Mauro Fernández, un dels identificats fins al moment, va deixar el país dijous passat, abans que el jutjat hagués pogut emetre una ordre de detenció preventiva.