L'alemany Peter Scholze, entre els guanyadors dels premis Fields de matemàtiques

Un indi, un italià i un anglès d'origen kurd, guardonats amb el prestigiós premi per a menors de 40 anys

Els premis Fields, considerats els Nobel de matemàtiques per a menors de 40 anys i que s'atorguen cada quatre anys, ha sigut entregat avui a Rio de Janeiro a quatre científics de l'Índia, Itàlia, Iran i Alemanya. 

Akshay Venkatesh, nascut a la Índia i crescut a Austràlia, és catedràtic a la Universitat de Stanford després d'haver presentat la seva tesi a Princeton el 2002, amb només 21 anys, informa EFE. El seu treball està relacionat amb l'estudi del comportament mitjà a llarg termini i amb accions de grups, que són funcions definides sobre grups algebraics. 

L'italià Alessio Figalli, de 34 anys i catedràtic a l'Escola Politècncia Federal de Zuric, treballa a l'àrea de càlcul de variacions i equacions diferencials parcials i ha fet contribucions fonamentals a l'anomenada teoria de regularitat del problema del transport òptim. 

Un anglès catedràtic de Cambridge d'origen kurd, Caucher Birkar, de 40 anys, ha rebut el reconeixement per les seves destacades contribucions a la geometria algebraica. 

El més jove de tots, però, ha sigut l'alemany Peter Scholze, que amb 30 anys és el catedràtic més jove de la història del país. Fa poc va ser nomenat director de l'Institut Max Plack de Matemàtiques de Bonn, el centre d'investigació en matemàtica pura més prestigiós del país.