Picabaralla entre els veïns del Raval i un fons inversor pels narcopisos

MK Premium reivindica que ha tancat 70 habitatges i la plataforma critica l'actuació "especuladora"

La tensió al barri del Raval de Barcelona entre els veïns, els camells i els toxicòmans ha sumat aquest dijous un nou element. Es tracta del fons inversor MK Premium, que avui ha publicat un comunicat en el qual ha reivindicat que des del 2012 ha tancat més de 70 narcopisos al Raval. Fins i tot, la immobiliària ha defensat que "contribueix a dignificar la imatge del barri i a recuperar el seu llegat arquitectònic". "Portem anys netejant edificis d'okupes", ha afegit, fent referència als pisos ocupats per camells. Evidentment, les paraules de MK Premium no han agradat als veïns del Raval, que han respost carregant contra l'autopromoció de l'empresa.

També en un comunicat, la plataforma Acció Raval ha criticat que el fons inversor "amagui" la seva actuació "com a especulador, que compra pisos al barri per revendre'ls i expulsar les famílies". "És la seva especialitat i model de negoci", han deixat clar els veïns, que han destacat: "Sabem que els pisos amb traficants es degraden i baixen de preu". L'Assemblea del Raval ha recordat que MK Premium va adquirir fa uns mesos el bloc del carrer Lancaster número 13, al mateix barri, amb la intenció de rehabilitar la finca, fer-ne fora els inquilins i posar els pisos a la venda.

De fet, el cas del carrer Lancaster número 13 va acabar amb una acusació de "calúmnies i injúries", ja que la immobiliària va presentar una denúncia contra la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, per unes declaracions. El motiu de la disputa va ser que Pin havia atribuït "coaccions i assetjament immobiliari" per part de MK Premium cap als llogaters dels seus pisos. Aquest dijous, l'Ajuntament de Barcelona tampoc s'ha quedat al marge del comunicat del fons inversor i ha aprofitat la picabaralla oberta per reiterar que la companyia practica assetjament immobiliari a les finques que compra perquè els veïns abandonin els habitatges.

Dos detinguts per vendre droga al barri

En paral·lel, la Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir ahir a la tarda dues persones acusades de distribuir droga al Raval. La investigació policial va començar fa un mes, després que els agents de proximitat rebessin diverses queixes de veïns d'un local del carrer de Montserrat per baralles, actes incívics i possible tràfic de drogues. La Guàrdia Urbana va constatar el tràfic de drogues "de forma constant" per part de dos individus que havien ocupat el local i que, segons la policia, venien cocaïna, LSD, MDMA i èxtasi.

Es dispara la tensió al Raval entre veïns, camells i toxicòmans