Pilar Rahola, triada mosso de l'any pels agents del cos

La periodista i escriptora ha estat premiada per la seva defensa de la policia catalana en la primera edició d'aquest guardó, al qual també estaven nominats el novel·lista Andreu Martín i l'historiador Joan B. Culla

La periodista i escriptora Pilar Rahola ha estat escollida Mosso de l'Any aquest dissabte a la nit pel seu suport i defensa del cos en una votació que ha estat oberta a tots els membres del cos. Rahola estava nominada al costat de l'escriptor Andreu Martin i l'historiador Joan B.Culla, escollits per la cúpula dels Mossos d'Esquadra com a candidats pels seus mèrits per significar-se a favor dels Mossos i els valors que representen.

Rahola ha rebut el premi –el barret de copa de gala dels Mossos– de la mà del comissari en cap del cos durant el sopar de gala dels Mossos.

La primera edició del premi s'ha lliurat en una gala –que també se celebra per primera vegada– la nit d'aquest dissabte, coincidint amb les celebracions de les Esquadres, al centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) al Fòrum, a la qual han assistit de 880 persones, majoritàriament membres del cos que es pagaven el sopar –37 euros per cap– per assistir-hi.

El sopar ha estat presidit pel conseller d'Interior, Ramon Espadaler, i el director dels Mossos, Manel Prat, així com el comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i hi han assistit el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, el degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona, Oriol Rusca, el president de la Comissió d'Interior del Parlament, Celestino Corbacho, i comandaments d'altres cossos policials, entre d'altres.

Aquest guardó entra en els actes programats durant la celebració del Dia de les Esquadres i s'ha lliurat en la Gala de los Mossos, un esdeveniment pensat des de la cúpula per promoure la cohesió entre els membres del cos i que serà de caràcter intern.

Aquest dilluns el president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà per primera vegada l'acte central i institucional del Dia de les Esquadres, festivitat del cos policial en què es reconeixen les trajectòries professionals dels agents i les actuacions meritòries de policies i membres de la societat civil.

En aquest acte a l'Auditori, Mas estarà acompanyat pel conseller Ramon Espadaler, en un acte en el qual es lliuraran 218 medalles i cinc plaques commemoratives a membres de la policia catalana, altres cossos policials, la judicatura i la societat civil.