El Piromusical de la Mercè 2013 dedicat al Tricentenari i a Viena aplega més de 100.000 persones

L'espectacle fa un recorregut per 300 anys d'història de la música amb peces com el Danubi Blau de Johan Strauss

El Piromusical de la Mercè del 2013, dedicat al Tricentenari dels fets del 1714 i a Viena, la ciutat convidada d'enguany, ha aplegat més de 100.000 persones a l'avinguda de la Reina Maria Cristina de Barcelona. L'espectacle de música, llum i color ha servit per recordar els 300 anys de l'aniversari de la caiguda de Barcelona en la Guerra de Successió, però també ha suposat un repàs a 300 anys d'història de la música, amb peces de grans noms com Johan Strauss i el seu 'Danubi Blau', Franz Schubert o Antonio Vivaldi.

Però el pop-rock, la música tradicional i la cobla també hi han tingut el seu lloc. Totes les músiques han estat triades per Jordi Bonet i Marçal Cruz, i la Pirotècnia Igual s'ha encarregat de l'espectacle de foc.

A banda de grans compositors com Strauss o Schubert, el Piromusical d'enguany també ha guardat un espai a temes de grups catalans d'actualitat, com ara Teràpia de Shock i 'Sense tu', la cançó que es va fer popular amb la sèrie 'Polseres Vermelles'. També s'ha pogut sentir un fragment de 'L'enèsima cançó d'amor' de La Porta dels Somnis i 'Benvinguts al Paradís', d'Obrint Pas.

Durant la mitja hora que ha durat el Piromusical, en què la pirotècnia s'ha combinat amb l'aigua il·luminada de les fonts de Montjuïc i les bengales que alçaven milers de persones, també s'ha pogut veure com aquest espectacle de llum i foc dansava al ritme de peces tradicionals, com ara una rapsòdia feta amb músiques de La Patum.