Pisarello acusa ERC de posar "interessos partidistes" per davant de la ciutat de Barcelona

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament barceloní ha assegurat que els comptes que presentaran aquest dimarts són més "socials i redistribuitius" que els de la Generalitat

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha lamentat el no d'ERC als pressupostos. El govern de Colau havia arribat a "molts acords" amb els republicans fins ara i Pisarello ha assegurat haver complert amb el 93% dels acords amb ERC, tot i que els republicans no ho comparteixen. El primer tinent d'alcalde del consistori barceloní ho ha dit a la presentació del Pla d'Impuls de l'Economia Social i Solidària.

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, va anunciar aquest diumenge que  votarien en contra dels pressupostos que vol presentar el govern de Colau. En resposta a la posició dels republicans, Pisarello ha acusat de posar " interessos partidistes per davant dels de la ciutat de Barcelona" i ha avisat que si els republicans "es redueixen a evitar el desenvolupament dels comuns, no fan cap favor a Barcelona". I ha afegit que "Alfred Bosch no actua sol" i que això li "preocupa".

Per Pisarello, els pressupostos que presenten " són més socials i redistributius" que els de la Generalitat i li sorprèn que ERC doni suport als del govern català i no als de Barcelona. Aquesta decisió, ha assegurat el primer tinent d'alcalde, la " penalitzarà la ciutadania".

"No entenc que una força que vol un país nou i més just no defensi uns pressupostos justos i redistributius per la capital del país", ha criticat Pisarello. I ha afegit que sembla que " ERC estigui més a prop de les prioritats de CDC que no pas de les polítiques de progrés".

El primer tinent d'alcalde ha confirmat que aquest dimarts presentaran els pressupostos a la comissió d'Economia i ha fet una crida a tots els partits a donar-hi suport. La comissió votarà inicialment els comptes i si ja no superen aquest primer tràmit, com tot apunta que passarà, el govern els presentarà al ple vinculats a una qüestió de confiança.

CiU confirma el seu 'no' als comptes

La portaveu adjunta del grup de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha confirmat aquest mateix dilluns el seu 'no' als pressupostos perquè no respon a les "necessitats de la ciutat de Barcelona". Recasens també ha acusat el govern d'Ada Colau d'actuar amb " dinàmiques sectàries" i de "tapar amb els seus superhàbits les seves ineficiències en la gestió".

" No hi ha una política en matèria de treball i promoció econòmica consolidada en una ciutat que encara té una taxa important d'atur", ha criticat Recasens. També ha retret al Govern de Colau que el pressupost hagi estat dissenyat en base el PAM (Pla d'Actuació Municipal), que no va tenir l'aprovació del ple. Per tant, asseguren que ara no té sentit tirar endavant aquests comptes basats en un full de ruta que no va tirar endavant.

Recasens també ha acusat el govern municipal d'estar "atrapat en les seves pròpies denúncies", perquè ara Colau ha obtingut " 69 milions d'euros de superhàbit fruit de plusvàlues que provenen del moviment del mercat immobiliari". Un fet que, segons la portaveu adjunta de CiU, alguns integrants de l'actual govern "criticaven quan eren a la PAH".

Més continguts de