Habitatge
Societat 22/04/2013

Pisos.com demana mesures incentivadores no impositives per impulsar lloguers

Un dels portals immobiliaris més importants qualifica la mesura del govern català "d'afany recaptatori" que només pensa en el curt termini

Efe
1 min

BarcelonaEl portal immobiliari Pisos.com considera que el fet d'impulsar el mercat del lloguer s'ha d'aconseguir mitjançant mesures incentivadores i no impositives, en al·lusió a la decisió de la Generalitat de crear un impost per gravar els pisos buits de la banca i els promotors.

El director del gabinet d'estudis de Pisos.com, Miguel Ángel Alemany, advoca per iniciatives que no entrin en conflicte amb altres drets, com el de la propietat privada i per accions sostenibles que no es basin en el curt termini i en l'afany "recaptatori" per dinamitzar l'economia, generar ocupació i reactivar el crèdit.

Des del portal immobiliari consideren que la nova taxa del govern català potser elevi el parc disponible, però tot dependrà de la quantia i del nombre d'habitatges que estigui en mans d'una mateixa persona jurídica.

La localització dels habitatges pot ser, a més, un obstacle, ja que atès que el mercat del lloguer sol ser cèntric els habitatges que s'ofereixin als potencials llogaters seguirien buits, "una conjuntura que convertirà aquest taxa en quelcom injust, ja que si no hi ha demanda, no hi ha demanda", indica Alemany.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat avui que aquesta mesura s'inclourà a la llei d'acompanyament dels pressupostos de la generalitat per al 2013 i ha admès que la taxa generarà "controvèrsia", per això s'haurà de definir bé.

stats