Societat 09/07/2013

La Plataforma en Defensa de l'Ebre demana l'empara del Parlament Europeu pel nou Pla Hidrològic

El seu president, Manel Tomàs, reclama que Europa "supervisi" els plans del govern espanyol, i assegura que estan disposats a lluitar com van fer del 2000 al 2004

Joan Rusiñol
1 min
Una imatge del riu Ebre prop de la desembocadura

Brussel·lesLa Plataforma en Defensa de l'Ebre ha reclamat aquest dimarts la "tutela" de les institucions europees al nou Pla Hidrològic que impulsa el govern espanyol i que, segons ells, si s'acaba tirant endavant tindria conseqüències devastadores per al Delta.

Els portaveus de l'entitat han intervingut a la comissió de peticions del Parlament Europeu i han aconseguit que la reclamació es mantingui oberta; això vol dir que a partir d'ara podran tornar a Brussel·les sempre que hi hagi noves accions que concretin les intencions del ministeri que dirigeix Miguel Arias Cañete. Per Manel Tomàs, de la Plataforma, això és un èxit i una mostra de "sentit comú" de les institucions comunitàries. Els ha reclamat que tinguin un paper de "supervisió". Per això, n'han convidat els representants a conèixer de primera mà la situació.

Els defensors de la supervivència del delta de l'Ebre han comparegut acompanyats d'eurodiputats d'ICV, CDC, PSC, UDC, IU i BNG –aquest últim també en nom d'ERC i CHA–. Els compareixents han apostat per trobar una sortida dialogada, però Tomàs ha advertit: "Si hem de tornar a patir [com del 2000 al 2004, amb l'anterior PHN], estem preparats".

stats