Societat 05/07/2013

La Plataforma en Defensa de l'Ebre adverteix que el nou pla és l'avantsala d'un futur transvasament

L'entitat lamenta que el projecte hidrològic s'ha fet "contra les Terres de l'Ebre"

Acn
1 min

BarcelonaEl portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Manolo Tomàs, ha advertit que el nou projecte de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) és l'avantsala d'un futur pla hidrològic que inclourà "específicament" nous transvasaments del riu. "L'enorme quantitat de regadius que es preveuen no té cap justificació tècnica o econòmica, sinó que es fa un repartiment polític de l'aigua per posar les bases" per a nous transvasaments de l'Ebre, ha denunciat Tomàs aquest divendres al matí en declaracions a l'ACN. El portaveu de la PDE ha lamentat que el projecte hidrològic s'ha fet "contra les Terres de l'Ebre" i ha denunciat que el projecte preveu un repartiment dels regadius que no té en compte la capacitat de transportar aigua del riu en el seu curs ni a la desembocadura i que això tindrà un "efecte molt important" a les Terres de l'Ebre i a la zona del Delta.

El portaveu del PDE ha apuntat que la plataforma veu "positivament" la posició del Govern en contra del pla, que els "ajudarà a gestionar la situació". Tomàs ha considerat que el nou pla hidrològic no és un problema només ebrenc o català sinó europeu, i que el suport de la Generalitat dóna a la PDE "més mitjans per modificar la situació".

Tomàs ha indicat que la plataforma té "molt clar" que, un cop més, la mobilització de la gent de les Terres de l'Ebre és clau per oposar-se al projecte, conjuntament amb el Govern, i fer present un problema que afecta 100.000 persones.

stats