Societat 01/11/2011

Pluges generals a partir de demà al vespre

Dues noves tongades de pluges deixaran més de 50 litres en alguns indrets entre dijous i divendres

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaFins ara ha plogut a ben pocs llocs, però els primers ruixats ja han deixat 4 litres a Vilafranca del Penedès, 3 a Reus, 3 a Monistrol de Montserrat i 1 a Constantí. El dia serà insegur però només aniran caient xàfecs puntuals de poca estona, al matí a prop de la costa, i a la tarda en canvi més probablement al Pirineu i Prepirineu. Més núvols, això sí, que clarianes. Al migdia poques temperatures arribaran als 20 graus, però l’ambient no serà gaire diferent del d’ahir.

Demà el dia començarà gairebé igual: insegur, variable i amb força núvols però poques pluges. Serà a última hora quan els ruixats s’aniran generalitzant i de nit ja plourà gairebé arreu. Tant dijous com divendres el paraigua es farà imprescindible a totes les comarques, dijous les pluges seran abundants a les comarques interiors, i en alguns indrets del Pirineu, Prepirineu i de la Catalunya Central s’hi podrien acumular fins a 100 litres. Divendres hi haurà una segona tongada de xàfecs, que en aquest cas podria ser més intensa a la costa, i sobretot a última hora del dia.

El cap de setmana el temps milloraria, dissabte aniria deixant de ploure i s’obririen clarianes, diumenge seria un dia mig ennuvolat però quasi sense xàfecs. El pronòstic del cap de setmana en tot cas caldrà anar-lo confirmant els dies vinents.

Les pluges faran entrar una massa d’aire més fred que farà que cada cop la sensació de tardor sigui més evident. 3 o 4 graus menys de cara al cap de setmana.

A www.ara.cat/meteo ja hi trobareu les previsions actualitzades amb els mapes d’avui.

stats