Societat 11/12/2011

Pocs problemes de trànsit en la segona operació retorn del pont de la Puríssima

Quatre persones han mort en accidents de trànsit aquests festius

Acn
2 min

BarcelonaS'han registrat pocs problemes de trànsit en la segona operació retorn del pont de la Puríssima, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT). No hi ha hagut complicacions destacades a la xarxa viària catalana aquest cap de setmana, ja que el trànsit s'ha repartit molt en tota la setmana. Avui, fins a les 20.00 h, es calcula que han retornat el 80% de vehicles a l'àrea metropolitana de Barcelona del total dels 250.000 vehicles que s'estimava que tornarien aquest diumenge. Al llarg de tot el pont hi ha hagut quatre accidents mortals amb quatre persones mortes a les carreteres catalanes. En general, al llarg de tots els dies de pont s'han registrat pocs problemes circulatoris i hi ha hagut menys volum de vehicles en els dos dies d'operació sortida del que estava previst inicialment.

Enguany, la llargada del pont ha fet que l'operació especial de trànsit s'hagi dividit en dues parts: una primera, del 2 al 6 de desembre i una segona del 7 a l'11. Durant el primer dia d'operació retorn, el dimarts 6 de desembre, es van registrar algunes retencions; les més destacades es van situar a la N-145 a la Seu d'Urgell (9 km) i a la C-17 a Granollers (3 km) en direcció Barcelona.

El SCT demana que s'extremi al màxim la prudència en la conducció en les hores que queden perquè finalitzi l'operació especial d'aquest llarg pont. Convé destacar que una boira densa afecta sobretot algunes zones de la demarcació de Lleida i Tarragona i dificulta especialment la visibilitat.

A hores d'ara es registra una visibilitat de menys de 50 metres en cinc trams: a l'AP-2, entre Albí i Vinaixa; a l'A-2, entre Montmaneu i Tàrrega; a la N-420, entre Falset i Coll de la Teixeta; a la C-14, entre Vilanova de l'Aguda i Pinell de Solsonès, i a la C-14, entre Tàrrega i Solivella.

Pel que fa a la sinistralitat, des de l'inici del pont, divendres 2 de desembre a les 15.00 h fins avui a les 20.00 h, la xarxa viària interurbana de Catalunya ha registrat quatre accidents mortals amb quatre persones mortes, dos d'ells conductors de motocicleta. Pel que fa estrictament a les xifres de víctimes mortals durant aquest cap de setmana, fins a les 20.00 h d'avui, s'ha produït una víctima mortal.

stats