MEMÒRIA HISTÒRICA

Polèmica a Montjuïc per una missa franquista

L’Ajuntament de Barcelona va negar ahir el permís a l’Associació d’Amics del Castell de Montjuïc per fer una missa pels “caiguts per Espanya” aquest diumenge, just l’endemà del 18 de juliol, la data en què els franquistes commemoren el cop d’estat que va fer esclatar la Guerra Civil. La missa es feia des del 1940 i el consistori encapçalat per Ada Colau l’ha aturada “per contravenir la llei de la memòria històrica”.

La presidenta de l’associació, Carmen Fusté, va admetre ahir a l’ARA que no tenen cap conveni que avali l’espai que mantenen al castell. “Som okupes consentits”, va confessar, i va explicar que no hi ha conveni perquè encara no s’ha creat el consorci del castell. Fonts del consistori ja avisaven ahir que probablement “se’ls convidarà a buscar-se un altre local”.

Fusté, indignada per la denegació del permís, assegura que la missa “es fa cada any i no té res a veure amb el 18 de juliol ni amb coses franquistes”, tot i que es fa just l’endemà de la celebració tradicional del cop d’estat i que es va començar a fer el 1940. Segons ella, fins i tot hi han anat republicans. L’entitat va signar l’any passat un conveni amb el ministeri de Defensa.

Més continguts de