Mallorca, en 'setge' policial per caçar Adán, un ximpanzé que s'ha escapat d'un zoo

La seva companya, Eva, ja la van abatre a trets. Les autoritats recomanen als veïns que no surtin de casa i fins i tot han dedicat un helicòpter a buscar-lo

Els mallorquins que viuen a la vora de la zona entre Son Carrió, Son Servera i Cala Millor, a l'est de l'illa, han rebut l'avís de les autoritats perquè es quedin dins de casa amb les portes i les finestres tancades. Un dispositiu format per agents de la Policia Local, Medi Ambient, Protecció Civil i la Guàrdia Civil ha tancat el trànsit als camins de la zona i en custodia el perímetre. No s'ha escapat cap pres ni hi ha cap quarantena per una malaltia infecciosa, el que ha fet saltar l'alarma entre les autoritats de Mallorca és Adán, un ximpanzé que va fugir fa dos dies del zoo de sa Coma, a Sant Llorenç des Cardassar, amb una companya, l'Eva, que els agents ja van abatre a trets.

Les autoritats han reduït avui el dispositiu que ahir buscava el ximpanzé esmunyedís i que comptava fins i tot amb un helicòpter. Vigilen que no creui carreteres ni s'acosti a les zones més poblades i demà reprendran la caça, amb helicòpter inclòs. Aquests animals "són molt agressius",  diu un guàrdia civil per explicar el setge policial que s'ha muntat per perseguir Adán. "Si estan molt espantats, poden fer molt de mal o fins i tot matar algú", avisa un veterinari especialitzat en espècies exòtiques que no ha volgut donar el seu nom a l'ARA Balears. Tenen una mandíbula molt potent i poden transmetre malalties com la zoonosi, la sida o la tuberculosi.

Els qui van notar l'agressivitat dels animals van ser els visitants del zoo de sa Coma que  es van amagar com van poder quan els dos ximpanzés van trencar dilluns els vidres i els barrots del seu habitacle i es van escapar. La fugida també ha despertat crítiques sobre les condicions dels animals i les instal·lacions. Entitats animalistes, el grup ecologista GOB i el partit MÉS per Mallorca han demanat que es tanqui definitivament el zoo, que per ara està clausurat de manera provisional. El GOB assegura que ja havia denunciat les males condicions del zoo, que el 2009 ja n'havien fugit alguns antílops i que el 2008 s'hi va sacrificar una elefanta que havia emmalaltit per les males condicions.  Els responsables del zoo han negat les acusacions però ja  s'ha convocat una concentració per reclamar el tancament de les instal·lacions. Els ecologistes també han reclamat que quan trobin Adán no l'abatin a trets com es va fer amb la femella, sinó amb un dard tranquil·litzant.

 

Més continguts de