La Policia Nacional deté a Figueres dos presumptes integrants d'Estat Islàmic

Es tracta d'una operació conjunta amb la policia del Marroc que ha acabat amb dos detinguts més, un a Parla (Madrid) i un a Tànger

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha anunciat aquest matí el resultat d'una operació policial conjunta amb la policia del Marroc contra l'Estat Islàmic. El resultat són quatre detinguts que estan vinculats a aquesta banda terrorista, dos d'ells a Figueres, un a Parla (Madrid) i un altre a Tànger (el Marroc).

Els dos detinguts a Figueres són dos germans acusats d'administrar una complexa xarxa de comunicació per difondre propaganda de Daeix perquè es fes viral mitjançant les xarxes socials, el correu electrònic o programes de missatgeria instantània. Aquest és el moment de la detenció dels dos germans.

Segons el ministeri de l'Interior, una de les novetats en aquest tipus de delicte és que els detinguts tenen els coneixements de l'organització terrorista per piratejar els perfils socials d'usuaris aliens a la causa de Daeix i accedeixen als seus comptes privats sense que ho puguin saber, des d'on publiquen imatges de, per exemple, campaments d'entrenaments amb nens, execucions i afusellaments i conductes humiliants per a les víctimes dels atemptats amb l'objectiu de crear un clima de terror.

En la mateixa operació, la policia ha detingut dues persones més a Parla (Madrid) i una altra a Tànger (Marroc).