Barcelona portarà el CIE al jutge després del segon intent fallit d'inspecció

L'Ajuntament sol·licitarà que es precinti el recinte, tal com va assegurar que faria el primer cop

Segona vegada que l'Ajuntament de Barcelona envia els seus tècnics al centre d'internament per a estrangers (CIE) i segon cop que la Policia Nacional impedeix la seva entrada. L'objectiu de l'equip municipal és constatar si el centre ha recuperat la seva activitat, i tal com va avisar en la primera visita, sol·licitarà al jutge que ordeni que s'accepti la visita municipal i, si s'escau, el precintament del recinte.

La reobertura del CIE  va enfrontar la setmana passada l'Ajuntament i el ministeri d'Interior. Poques hores després que l'equip encapçalat per Ada Colau anunciés el cessament de l'activitat, el ministeri de Jorge Fernández Díaz va comunicar –a la premsa directament– que s'havia "procedit a la reobertura". L'Ajuntament, que manté que el centre no té la llicència d'activitat necessària ni s'adequa "als requeriments essencials de seguretat", seguirà el procediment per precintar-lo. Així va assegurar que ho faria després de la seva primera visita frustrada, si no tenia més sort en la segona.

Avui, dos inspectors de l'Ajuntament, acompanyats d'una lletrada, s'han desplaçat al CIE per inspeccionar el recinte després d'haver ordenat la paralització de les seves activitats per mancar llicència. Ara el consistori farà el següent pas:presentarà una demanda davant el jutjat contenciós administratiu perquè el jutge autoritzi una inspecció municipal al centre.

Fonts municipals han assegurat a Efe que l'Ajuntament havia comunicat prèviament al ministeri de l'Interior que avui acudirien els inspectors al CIE, "pel que no poden al·legar desconeixement o falta d'informació". Fonts policials han assegurat que al CIE n o hi ha encara cap immigrant intern i han reiterat que l'entrada al centre l'ha d'autoritzar el ministeri de l'Interior.