Societat 12/05/2012

Mas posa Port Aventura com a exemple d'èxit davant el fracàs d'altres parcs temàtics a l'Estat

El parc inaugura les muntanyes russes més grans d'Europa. Es diuen Shambhala i tenen 76 metres d'altura

Ara
1 min
El president i la seva dona, asseguts a l'atracció

BarcelonaEs diuen Shambhala i són les muntanyes russes més altes d'Europa. Avui Port Aventura inaugura la seva nova atracció estrella inspirada en Bhutan, el petit país de l'Himàlaia, i que es converteix en tot un rècord per al parc i està destinada a substituir el Dragon Khan, el fins ara símbol del parc temàtic.

La construcció d'aquestes muntanyes russes –que han costat 25 milions d'euros– va finalitzar fa tres setmanes i avui el president de la Generalitat, Artur Mas, hi ha fet el primer viatge al costat de la seva dona, Helena Rakosnik; el president de Port Aventura, Antoni Massanell; el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i el secretari del Govern, Germà Gordó, entre d'altres autoritats. Després de baixar de l'atracció, Mas l'ha recomanat a tothom per "descarregar adrenalina".

Mas ha recordat que fa 17 anys, quan es va inaugurar Port Aventura, ningú creia en el projecte, i ara es veu que és "una història d'èxit" que demostra que "les apostes ben fetes ajuden l'economia i valen la pena". "Altres projectes semblants en altres llocs han fracassat –ha prosseguit Mas–, i Port Aventura és l'únic que sobreviu", cosa que evidencia que "a Catalunya, quan ens ho proposem, fem bé les coses".

L'atracció està acompanyada per una àrea de 14.000 metres quadrats que recrea el regne de Bhutan, reproduint la seva arquitectura i cultura. Shambhala són unes muntanyes russes úniques, ja que reuneixen tres plusmarques europees: les més altes d'Europa, amb 76 metres; la caiguda més llarga d'Europa (78 metres), i l''hypercoaster' europeu més ràpid, ja que assolirà 134 quilòmetres per hora en la primera baixada.

stats