Societat 24/09/2012

Portabella respon a Trias que “Barcelona serà una bona capital de la catalanitat si esdevé capital d’Estat”

El líder d'Unitat per Barcelona demana a l'alcalde que faci més passos en el camí de la capitalitat per donar suport al Pla d'Actuació Municipal

Ara
1 min
Capitalitat i consultes ciutadanes, claus a BCN

BarcelonaEn plena celebració de les festes de la Mercè, continuen les negociacions per tirar endavant el Pla d'Actuació Municipal de Barcelona. És el torn de les converses entre CiU i Portabella, líder del grup municipal d'Unitat per Barcelona, que ha posat l'accent en "les garanties de capital d'estat" per donar el seu sí a la negociació. L'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, explicava aquest dilluns en una entrevista a l'ARA que "Barcelona ha d'actuar com a capital de la catalanitat" i Portabella li ha respost, en aquest sentir, que la ciutat serà "una bona capital de la catalanitat si esdevé capital d'estat".

El líder independentitsa ha assegurat que treballaran perquè Barcelona "construeixi estructures de capital d'estat" i que això es pugui traduir en "millors serveis a la ciutadania". Ha concretat que, el proper dimecres, tenen una trobada important per tirar endavant la negociació.

El tercer en discòrdia, el líder del PSC a la ciutat, Jordi Martí, que ja ha verbalitzat la seva abstenció, ha manifestat, però, que "no té sentit parlar de capitalitat en un document com el PAM" i ha pronosticat que aquest pas es quedarà en una declaració. Martí ha lamentat la "falta de concreció" dels plan d'actuació dels districtes que ha fet, segons ha dit, que en tots menys en dos (Gràcia i les Corts), els regidors socialistes hi hagin votat en contra.

stats