Societat 25/04/2012

Portabella vol que l'Ajuntament de Barcelona reprovi l'actitud del rei

Unitat per Barcelona negocia amb la resta de grups el text d'una declaració institucional que exigeix que el monarca, com a comte de Barcelona, compleixi els valors de la ciutat vers els animals

Acn
2 min
Jordi Portabella, president del grup municipal d'Unitat per Barcelona

Unitat per Barcelona (UxB) vol portar a la sessió del consell plenari de Barcelona d'aquest divendres una declaració institucional que reprova l'actitud del rei per la seva participació a una cacera d'elefants a Botswana i li demana que respecti els "preceptes, valors i normes que defineixen el sentir i la voluntat" de la ciutat "vers els animals". Perquè el text es llegeixi com a declaració institucional, ha de comptar amb el suport de dues terceres parts del ple. El president del grup, Jordi Portabella, s'ha mostrat confiat en què es pugui arribar a un acord. Tant el govern municipal com el principal grup de l'oposició -el PSC- han deixat la porta oberta a la negociació fins el mateix divendres.

"Barcelona ha estat una ciutat amiga dels animals", segons Jordi Portabella. El text de la declaració que pretén tirar endavant recapitula esdeveniments que demostren aquesta trajectòria de la capital catalana en la protecció dels animals com ara la procalamació de la Declaració Municipal per a la Defensa i els Drets dels Animals o la declaració com a ciutat "contrària a la pràctica de les curses de braus".

El primer punt del redactat que ha proposat UxB reitera el compromís de l'Ajuntament de Barcelona en la defensa dels drets dels animals per fomentar una bona convivència d'aquests amb els humans dintre del terme municipal. El segon revalida l'acord del ple en el qual la capital catalana es declarava "ciutat amiga dels animals".

El més polèmic, però, és el tercer punt del text, que reclama al rei d'Espanya que, en funció del seu títol de comte de Barcelona, compleixi i respecti els "preceptes, valors i normes que defineixen el sentir i la voluntat" de la ciutat "vers els animals".

Durant la roda de premsa, Portabella s'ha mostrat confiat en aconseguir els suports suficients -dues terceres parts del ple- perquè el text tiri endavant i es llegeixi com a declaració institucional del consistori. Fonts del grup que dóna suport al govern municipal (CiU) i del principal partit de l'oposició (PSC) han explicat que les converses estan obertes, però que el seu suport al text no està , ara per ara, garantit, i dependrà de què s'arribi a un acord abans de divendres en el redactat de la declaració.

stats