SEGURETAT
Societat 07/06/2012

Portar els nens sense cadireta al cotxe podrà costar la tutela als pares

Ara
1 min
Un 46% dels nens morts entre  El 2008 i el 2010 no anaven  Ben subjectats.

BARCELONA.Els pares que portin els seus fills al cotxe sense cadireta i siguin sancionats almenys en tres ocasions podran perdre la custòdia dels nens. Així ho va anunciar ahir a Madrid el fiscal de seguretat viària, Bartolomé Vargas, en les conclusions d'un estudi científic sobre les morts en accident de trànsit de menors de 14 anys, en el qual es determina que un 46% dels menors morts entre el 2008 i el 2010 no utilitzaven cap element de retenció i només un 18% el portaven de manera correcta.

Vargas va detallar que donarà "instruccions" a les autoritats de Trànsit perquè, a la tercera sanció per no portar els nens en cadireta, s'enviï un informe al fiscal de seguretat viària que, al seu torn, remetrà el cas a la fiscalia de menors perquè valori "si hi ha base o no per adoptar mesures protectores".

El fiscal va avançar que es posarà en marxa un protocol d'actuació per investigar les causes dels accidents que acaben amb morts de menors, que inclourà autòpsies per determinar si el nen portava cadireta i si era l'adequada. Si les conclusions dels informes acaben determinant que el menor s'hauria salvat si hagués anat correctament subjectat, els conductors podrien ser imputats per un delicte d'homicidi imprudent o lesions imprudents.

stats