Comentaris 0

Una jutge investiga una presumpta mala praxi d'uns agents a una detinguda.

Possibles abusos policials

Els veïns ho van gravar en vídeo.   La policia de l’Hospitalet va detenir una jove que es va resistir a l’autoritat. A les imatges es veu com la noia crida que no la peguin. Una jutge està investigant el cas

Una jove denuncia que la policia local de l'Hospitalet l'ha pegat i els agents la denuncien per haver agredit un d'ells. La jutge ha obert una investigació per les dues causes i ha acceptat com a prova de la defensa de la jove un vídeo que van gravar els veïns en què es veu com els agents s'emporten detinguda la noia.

El 29 d’agost d’aquest any, la policia local de l’Hospitalet rep una trucada dels veïns d’un edifici del carrer Mare de Déu dels Desemparats a les cinc de la matinada. Es queixen de la música alta d’una veïna, segons consta a l’atestat policial. La policia local de l’Hospitalet  es desplaça al lloca dels fets i acaba detenint la jove per un presumpte atemptat contra agents de l'autoritat. Segons consta a a l'atestat, la jove els hi va llençar un mòbil des de la finestra i va agredir un agent i va introduir "mig cos per la finestra del conductor" impedint que els vehicles policials marxessin, diu l'atestat. Va ser aleshores quan els agents van decidir detenir-la.

Però aquesta versió, no té res a veure amb la versió de la noia detinguda ni tampoc amb el que es pot veure en el vídeo que uns veïns van gravar aquella matinada. Ella crida: "Oye, por qué me pegas" mentre la condueixen al vehicle policial. A les imatges es veu com un agent la introdueix a l'interior del vehicle mentre ella no para de cridar. Al final del vídeo, un agent diu per ràdio: "Ha agredit a un company". Segons va explicar la noia al seu lletrat, els agents la van “humiliar i pegar”. De fet, existeix un part mèdic que indica que la jove, de 33 anys i orogen equatorià, va patir policontusions al cos. Fa uns dies, la jutge va obrir diligències.

 

Desplegar contenidos

Més vídeos