Societat 17/03/2012

Prealerta pel risc d'incendis en 24 comarques de Catalunya

Protecció Civil recorda que aquest any s'ha avançat la prohibició de fer foc al bosc a causa de la sequera

Acn
1 min

BarcelonaLa Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat) per la situació de risc d'incendis que hi ha en 24 comarques de Catalunya.

S'ha pres aquesta mesura per la situació de sequera generalitzada i per l'entrada de vent de ponent que podria atiar possibles focs. Protecció Civil insisteix en la prohibició de fer foc en zones forestals, és a dir, que no poden fer-se cremes de rostolls, ni barbacoes ni cremes en obres civils, ja que la prohibició s'ha avançat i ja és vigent des de mitjans de febrer. Qualsevol crema necessita d'autorització prèvia i cal informar-ne el cos d'agents rurals.

La DGPC recorda que cal extremar les precaucions per minimitzar el risc d'incendi, prescindint de fer activitats en zones de risc i evitant tant com sigui possible els desplaçaments en vehicle per zones forestals de risc. L'avís de prealerta s'ha enviat a tots els cossos d'emergència perquè estiguin atents a qualsevol possible avís. En cas que s'observi fum o altres indicis d'un foc forestal cal trucat de forma immediata al telèfon d'emergències 112.

La prealerta afecta un total de 24 comarques: Alt Penedès, Baix Llobregat, Garraf, Vallès Occidental i Vallès Oriental, a la demarcació de Barcelona; Anoia, Bages, Osona i Solsonès, a la Catalunya Central; la Selva, a les comarques gironines; Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià i Urgell, a Ponent; Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès, al Camp de Tarragona, i Baix Ebre, Ribera d'Ebre i Terra Alta, a les Terres de l'Ebre.

stats