Un sergent de Premià, condemnat per humiliar una agent: "Espavila nena, que vas a pas de tortuga"

L'Audiència de Barcelona li imposa nou mesos de presó i l'obliga a indemnitzar la seva subordinada amb 14.000 euros

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 9 mesos de presó un sergent de la Policia Local de Premià de Dalt per humiliar una de les agents que tenia al seu càrrec durant 2 anys. L'home li assignava tasques sense sentit o la ridiculitzava davant dels companys: "Ja em diràs si vens demà a treballar o et quedes a casa plorant", "Espavila nena, que vas més lenta que una tortuga" o "Posa't a treballar i no escoltis converses de grans", li hauria dit, entre altres coses. La sentència l'obliga a indemnitzar la dona amb 14.000 euros.

Segons la sentència, el tractament que el sergent donava a la seva subordinada va fer que aquesta patís situacions de tensió i atacs d'ansietat en diverses ocasions. El tribunal assegura que el policia encarregava a l'agent tasques de perfil més baix, com ara ensobrar cartes, per ridiculitzar-la; altres vegades li parlava davant dels companys com si fos un nen petit i en una ocasió fins i tot la va amenaçar d'obrir-li un expedient per negar-se a denunciar uns fets que no havia vist. També la va menystenir després que rebés una felicitació expressa del cos de Mossos d'Esquadra per les classes de seguretat viària que feia a les escoles: "Posa't a treballar i deixa't de 'tonteries'", li va dir.

El tribunal considera que entre 2010 i 2012 el sergent va sotmetre la dona a una situació de "costant humiliació", que la va obligar a agafar la baixa durant 4 mesos, i el condemna per un delicte contra la integritat moral, en la modalitat d'assetjament laboral, i per un delicte de lesions psíquiques. 

Més continguts de