ABUSOS A MENORS

Preocupació a Gavà per l’assetjador que va entrar en una escola

El centre demana “prudència” i activa mesures per reforçar la seguretat

Un nen de primer de primària va denunciar abusos d’un desconegut dins el Col·legi Sagrada Família de Gavà. / MANOLO GARCÍA

Amb preocupació, però demanant prudència. Així es com es van llevar ahir molts dels pares del Col·legi Sagrada Família de Gavà, després que l ’ARA fes públic que un home es va colar al centre i que va abusar presumptament d’un nen de primer de primària al passadís. Els fets van passar abans de Setmana Santa i els g rups de WhatsApp dels pares de l’escola ja fa dies que en van plens. “Es va començar dient que s’havia colat un home i s’ha acabat dient que s’ha detingut un professor, entre molts altres rumors sense contrastar que l’únic que aconsegueixen és alarmar la població”, explica una veïna de Gavà pròxima al centre que no vol fer públic el seu nom.

Des del centre viuen amb malestar la rumorologia que s’està escampant com la pólvora per tot el municipi. De fet, veient com s’han succeït els esdeveniments, ahir van decidir enviar un comunicat a les famílies que, entre altres coses, advertia que el col·legi es reserva el dret de presentar una demanda contra qui atempti contra la seva honorabilitat. “Les paraules no es poden dir gratuïtament. No ens quedarem de braços plegats contemplant l’espectacle, sembla que aquesta escola sigui un Vietnam”, explica el director del centre, Xavier Valls, que afegeix que la gent busca equiparar la situació amb els abusos dels Maristes. “No té res a veure, però la gent sembla que busqui quadrar el cercle”, denuncia.

Muntanya d'especulacions

El cas és que, precisament per evitar tota aquesta rumorologia, l’escola va convocar una reunió amb els pares de cicle inicial per explicar-los els fets. El resultat, però, va ser tot el contrari: va ser l’espurna que va causar la muntanya d’especulacions. “La família del nen està desitjant que tot s’acabi i que s’acabi aquest tràngol”, apunta el director, que afegeix que “per sort s’ha pogut aïllar el nen de la rumorologia”. “El nen va content a l’escola, no ha dit en cap moment que vulgui marxar ni ha mostrat un comportament diferent”, afegeix. No obstant això, el director recorda que, després d’explicar els fets, el nen va rebre atenció psicològica que va concloure que el que va relatar no és “ cap projecció ni fantasia”. Dilluns l’equip directiu es reunirà d’urgència per implantar noves mesures de seguretat. El fet que, segons relata el nen, el presumpte agressor hagués entrat per la porta principal durant una activitat extraescolar preocupa especialment les famílies.

"La família del nen vol que acabi aquest tràngol"

Com a solució, el centre tancarà totes les portes, es farà una revisió de les entrades i les sortides, els monitors augmentaran la vigilància i es revisarà qui i com recull l’alumne a l’escola. “Això crearà problemes per als pares que arribin tard, que trobaran que les portes estaran tancades”, explica el director. A més, Valls assegura que si finalment es troba l’assetjador, l’escola es presentarà com a acusació particular. Al seu torn, els Mossos es limiten a demanar respecte pel procés i Ensenyament està a l’espera del resultat. “Quan se’ns va informar del cas vam enviar un inspector que ha estat tota l’estona al costat del centre i que continua fent les seves investigacions”, asseguren fonts del departament.

“És un tema molt gros, que no es pot amagar, però tampoc s’hi pot frivolitzar. Només desitgem que es resolgui”, conclou la veïna.