Societat 20/10/2011

Preservatius gratuïts a través del mòbil

Pequín llança una aplicació telefònica que permet adquirir 30 preservatius gratuïts en tres comandades de 10, espaiades amb un mínim de dos mesos cadascuna. Nova York va promoure una aplicació el febrer passat per localitzar els cinc punts de distribució gratuïta més propers a l'usuari

Ara
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Pequín (la Xina) ha llançat una aplicació per a telèfons intel·ligents que permet als usuaris sol·licitar preservatius gratuïtament, segons informa aquest dijous el diari Global TimesGlobal Times en un article que recull Efe.

L'aplicació s'anomena FreeCondom i permet a cada ciutadà adquirir 30 preservatius gratuïts en tres comandades de 10, espaiades amb un mínim de dos mesos cadascuna. Les comandes són gratuïtes, però els usuaris han de pagar una taxa de dos iuans (uns 20 cèntims d'euro) per l'enviament a domicili. L'objectiu és promoure l'ús dels preservatius entre els pequinesos i contribuir en la salut sexual de la població. Els responsables de la iniciativa asseguren al diari que, si l'aplicació té èxit, s'estendrà a tot el país. No obstant, el principal repte que afronta aquesta aplicació, segons el Global Times, és la desconfiança de molts consumidors xinesos cap als preservatius de fabricació nacional, que són els que es distribuiran en aquests enviaments gratuïts.

La proposta xinesa no és del tot pionera. De fet, Nova York va promoure una iniciativa similar a principis del febrer passat. El departament de Salut de la ciutat nord-americana va llançar l'aplicació NYC Condoms coincidint amb el dia de Sant Valentí. L'aplicació, disponible per a l'iPhone i els dispositius Android, localitza en un mapa novaiorquès els cinc punts de distribució de preservatius gratuïts més propers a l'usuari.

stats