Societat 01/07/2013

Presó sense fiança per al detingut per l'incendi de Portlligat

El jove va tirar un petard que va provocar l'incendi i s'exposa a una pena màxima de 5 anys de presó

Acn
2 min
El foc ha cremat 1,5 hectàrees de matoll, vegetació i un camp d'oliveres abandonat./ ACN

FigueresEl jove que va provocar un foc amb un petard a Cadaqués (Alt Empordà) ha ingressat a la presó aquest dilluns per ordre del jutjat d'instrucció 7 de Figueres. El jutge li imputa un delicte d'incendi i ha decretat presó comunicada i sense fiança. Segons el Codi Penal, l'acusat s'enfronta a una pena màxima de 5 anys de presó si es demostra que va provocar un incendi forestal.

La Policia Local de Cadaqués el va detenir diumenge al migdia per haver provocat un incendi entre les cales de Portlligat i Calders. El foc va afectar una hectàrea i mitja de matolls i vegetació. Fins al lloc s'hi van desplaçar tres mitjans aeris i deu dotacions terrestres dels Bombers, sis dotacions dels Mossos d'Esquadra, Policia Local, ADF i Agents Rurals.

En total, el foc va calcinar més d'una hectàrea i mitja de matolls, pins i un camp d'oliveres abandonat que hi ha al turó comprès entre les cales de Portlligat i Calders. Tot i que en aquesta zona hi ha habitatges a tocar, no es va haver de fer cap desallotjament preventiu. Les flames, però, sí que van obligar a tallar momentàniament les carreteres que passen per aquesta zona.

El detingut va originar l'incendi amb un petard i diversos testimonis van aconseguir retenir-lo fins que va arribar la Policia Local i se'l va endur emmanillat cap a comissaria. El jove, uruguaià de 24 anys, s'allotjava a l'alberg juvenil que hi ha al costat de l'estació de Llançà (Alt Empordà) i ahir es trobava de visita per la zona.

Després de passar una nit al calabós, aquest dilluns ha passat a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció número 7 de Figueres. Després de prendre-li declaració, el jutge l'ha enviat a presó -comunicada i sense fiança- i li ha imputat un delicte d'incendi.

Segons recull l'article 352 del Codi Penal, que es refereix a aquests il·lícits, "a aquells qui incendiïn turons o masses forestals se'ls castigarà amb una pena de presó d'entre un i cinc anys i una multa de divuit mesos".

stats