SOCIETAT
Societat 28/05/2011

Presó sense fiança pel presumpte autor de l'incendi d'Eivissa

El foc ha cremat ja 1.440 hectàrees de muntanya. El jutge imputa a l'acusat un delicte d'incendi forestal per imprudència greu

Agències
2 min
L'incendi d'Eivissa ha cremat gairebé 1.500 hectàrees / EFE

EivissaEl jutge d'instrucció que porta el cas ha decretat aquest dissabte presó provisional sense fiança per a l'únic detingut com a presumpte autor de l'incendi de la Serra de Morna, a Eivissa, que es va declarar dimecres i ja ha afectat a 1.440 hectàrees de muntanya. El jutge imputa al detingut, d'uns 50 anys, un presumpte delicte d'incendi forestal per imprudència greu en el qual podrien concórrer els agreujants de risc per a la vida o integritat física de les persones en una zona d'especial consideració i protecció, segons les fonts judicials.



L'incendi es va declarar dimecres a la Serra de la Morna, una zona de densa vegetació de pineda, i el seu origen podria haver estat una brasa despresa d'un aparell per crear fum que usava un apicultor per adormir a les abelles. L'home, que va ser detingut acusat d'un delicte d'incendi forestal per imprudència greu, romania arrestat pel jutge a l'espera del contingut de l'informe de la Guàrdia Civil sobre l'origen del foc, que finalment ha conegut aquest matí.

Segons la consellera balear d'Interior, Pilar Costa, el foc no s'ha estabilitzat "tècnicament" tot i que "ha millorat considerablement". Costa ha explicat que encara hi ha "punts calents" en el perímetre que impedeixen l'estabilització però l'incendi "ha anat evolucionant positivament". Actualment els efectius compten amb 247 mitjans terrestres per fer front a l'incendi, però "no només és una qüestió de mitjans", ha assenyalat la consellera, ja que "és molt complicat arribar fins a la zona afectada perquè l'orografia ho dificulta". Al lloc de l'incendi es troben treballant prop de 500 persones, entre militars, bombers, tècnics, voluntaris, policies i guàrdies civils, i avui arribarà una brigada més des de València, que juntament amb Catalunya, estan col·laborant en el control del foc.

stats